Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

8.000 στρέμματα έχουν δηλωθεί για τευτλοκαλλιέργεια στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας



Ανοιχτό όλες τις ώρες τις ημέρας, για την εξυπηρέτηση των αγροτών που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τεύτλα, είναι το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας, όπως ανέφερε στη χθεσινή (5-4-15) σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα για το θέμα της ΕΒΖ, ο διευθυντής του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, Παράσχος Παρασχούδης. Ο κ. Παρασχούδης κάλεσε τους παραγωγούς να προσέλθουν στο εργοστάσιο για να δηλώσουν τα στρέμματα που προτίθενται να καλλιεργήσουν με τεύτλα, έστω και εκτάσεις που δεν είναι ακόμα έτοιμες για σπορά, αλλά και για να παραλάβουν σπόρους.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γεωπονικής υπηρεσίας του εργοστασίου, με τα σημερινά δεδομένα και βάσει των εκτάσεων που είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν, καθώς λόγω των πλημμυρών χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται ακόμα κάτω από νερά, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σπορά σε 10.000-15.000 στρέμματα. Όσον αφορά τις αιτήσεις που ήδη έχουν κατατεθεί, αυτές αφορούν σε 8.000 στρέμματα περίπου, ωστόσο οι σπόροι που έχουν δοθεί στους παραγωγούς αντιστοιχούν σε 5.000 στρέμματα.